Kinrooi is een plaats en gemeente in Belgisch-Limburg en grotendeels groen


Limburg, hét wandel- en fietsparadijs

Limburg is het Belgische fietsparadijs bij uitstek. De meer dan 2.000 km fietsroutes leiden je langs tal van Limburgse toplocaties met een rijke geschiedenis, groene parels en betoverende landschappen.

Kessenich Knooppunt 21  Plan hier uw fietstocht 

 

Ontspanning door inspanning bij Sailcenter Limburg

 

Je hoeft niet tot in je vakantie te wachten om even alles om jou heen te vergeten.  Ga een dagje het water op in je eigen sloep, motorboot, zeilboot, kampeervlot, kano, waterfiets of supboard, heerlijk toch.

 

https://www.sailcenterlimburg.com/project/verhuur/

Elektrisch varen op de Maasplassen

De Maasplassen, in het meest Noord-Oostelijke puntje van Belgisch-Limburg en RivierPark MaasVallei, vormen een uniek kader voor een heerlijk dagje in de vrije natuur. De eenvoudige bediening en de zeer stille elektromotoren van onze vloot zorgen voor een geslaagde uitstap. Genieten verzekerd!

https://stilsloep.be

Wandelen in Kessenich

In Kessenich kan je genieten van de fauna en flora in en rond het Vijverbroek. Misschien spot je wel een buizerd, een zilverreiger of een bever. In Koningssteen-Kollegreend kan je over het knuppelpad naar de vogelkijkhut wandelen. Maar kijk uit voor de Konikpaarden of Gallowayrunderen onderweg. Het prachtige bloemenparadijs van dit natuurgebied trekt veel vlinders en bijen aan.

http://www.toerismekinrooi.be 

Grensoverschrijdend wandelen in de 'Drie Eigen'

Kessenich, Thorn en Neeritter vormen een gebied dat natuur en cultuur harmonieus combineert. Het Regionaal Landschap Kempen en Maasland ontwikkelde een prachtig wandelnetwerk door deze drie vroegere 'heerlijkheden'. De paden loodsen je door de natuurgebieden Vijverbroek, Kollegreend en Koningssteen. Je passeert heel wat enorme waterplassen die door de ontgrinding zijn ontstaan. Typisch voor deze streek.